Web Services does not set datetime field correct

Document ID : KB000112086
Last Modified Date : 24/08/2018
Show Technical Document Details
Issue:
Created a Service Request for CA Service Catalog via web service. 
The created request contains/shows an INcorrect Time value.
A defect has been created to get this fixed.
Environment:
Windows running CA SC R14.1.05
Cause:
N/A
Resolution:
Defect DE43499 has been created for this. To be worked on by our Engineering Team.
Depending on the results of the analysis, the solution for this is possibly to be expected as a patch or fix or a future release.
In other words, there is no permanent solution at this time.
Additional Information:
- Start SOAPUI utility and login with spadmin/spadmin
- Build/Format addRequestWithForm and execute:
For the offering_id(10180), rate_plan_id(10157) and item_id(12498):
      <ser:addRequestWithForm soapenv:encodingStyle="http://schemas.xmlsoap.org/soap/encoding/">
         <sessionID xsi:type="xsd:string">11924707-2b4b-4d39-a6a3-0b2b9d0b0744</sessionID>
         <requestData xsi:type="xsd:string">name:6-TextAreaNewLine!req_by_user_id:spadmin!req_for_user_id:spadmin!priority:3</requestData>
         <requestValuesData xsi:type="xsd:string">project:ProjectCase1171550</requestValuesData>
         <requestValuesDataType xsi:type="xsd:string"></requestValuesDataType>
         <addedOfferings xsi:type="xsd:string"></addedOfferings>
         <addedItems xsi:type="xsd:string">offering_id:10180|rate_plan_id:10157|item_id:12498</addedItems>
         <formValuesData xsi:type="xsd:string">offering_id:10180|rate_plan_id:10157|item_id:12498|date_1:08/23/2018 03:49</formValuesData>
      </ser:addRequestWithForm>
========================
After execution:
When check the database content, the correct values for the date field/column have been stored.
SELECT * FROM usm_subscription_detail where request_id=10308 and subscription_type=5

-- From the result use the value of the column named 'id' in the next query:
SELECT subscription_detail_id,form_elem_name,form_elem_value,is_visible FROM  usm_request_item_form where subscription_detail_id=11348
11348    date_1    08/22/2018 18:13:00    0
11348    date_1_fdms$$    1534961580000    0

Apparently, it is the SC-UI that shows a different value for the time.
- Login to the SC-UI (spadmin/spadmin) > Home/Requests
- Open the created request(as in above example, 10304).
> The time part of the date field shows 05:00 in stead of the value of the database.
> So it appears/seems the SC-UI is not showing the correct data.