USM generates an unknown error when I use the USM Discovery Application feature

Document ID : KB000006522
Last Modified Date : 14/02/2018
Show Technical Document Details
Issue:

The USM generates an unknown error when I use the Discovery Application feature:  

 

An unknown error has occurred. 

Refreshing your browser may resolve the issue. 

(4) not found, Received status (4) on response (for sendRcv) for cmd = 'nametoip' name = 'nis_server' 

 

nis_server_error.jpg

Environment:
UIM 8.5.1
Cause:

The new USM Application discovery feature needs the latest version of nis_server 8.51. It has been noticed in some cases that the nis_server version is not upgraded correctly from previous UMP/UIM versions. 

Resolution:

•  If the version of the nis_server is not 8.51 deploy the 8.51 version from the archive, then restart the wasp running the UMP and try again using Discovery Application.

 

•  If the above doesn't work, and If the current version looks like the correct one try redeploying the correct nis_server version using the following steps:

 

1. Deactivate  the wasp that runs the UMP, and deactivate the nis_server 

2. In the IM archive delete any existing version of the nis_server probe.

3. From the uimserverpackages.zip containing the 8.5.1 packages drag and drop the nis_server.zip package to the IM archive

4. Redeploy the nis_probe on the UIM server 

5. deploy the latest ump_usm

6. redeploy wasp probe 

7. activate the nis_server

8. activate the wasp.

 

Check again

 

Additional Information: