UMP does not start after upgrade to UIM v8.5.1

Document ID : KB000008502
Last Modified Date : 14/02/2018
Show Technical Document Details
Issue:

UMP does not start after upgrade to UIM v8.5.1

Environment:
UMP 8.5.x
Cause:

After the upgrade to UMP 8.5.1 the wasp probe does not startup anymore and in the logfile we get the following message:

 

The error that we see on the logs is:
out 20 16:29:55:493 ERROR [wasp-engine-startStop-1, org.apache.catalina.core.ContainerBase] java.util.concurrent.ExecutionException: org.apache.catalina.LifecycleException: Failed to start component [StandardEngine[wasp-engine].StandardHost[localhost].StandardContext[/jasperserver-pro]]
at java.util.concurrent.FutureTask.report(FutureTask.java:122)
at java.util.concurrent.FutureTask.get(FutureTask.java:192)
at org.apache.catalina.core.ContainerBase.startInternal(ContainerBase.java:1119)
at org.apache.catalina.core.StandardHost.startInternal(StandardHost.java:819)
Caused by: org.apache.catalina.LifecycleException: Failed to start component [StandardEngine[wasp-engine].StandardHost[localhost].StandardContext[/jasperserver-pro]]
at org.apache.catalina.util.LifecycleBase.start(LifecycleBase.java:162)
... 6 more
Caused by: org.apache.catalina.LifecycleException: Error in resourceStart()
at org.apache.catalina.core.StandardContext.startInternal(StandardContext.java:5437)
out 20 16:30:26:469 ERROR [main, org.apache.catalina.core.ContainerBase] startInternal() A child container failed during start

Resolution:

1) delete the wasp probe and directory from secondary UMP
2) share the proper folder on the primary UIM that had not been shared and set the permissions.
3) delete the existing linked directories in the data directory
4) create the symbolic link to the primary documents directory.
5) deploy the following probes:
java_jre
nisapi_wasp
wasp
ump
ump_<portlet_name>
6) we edit the wasp.cfg to update the following sections
data_engine - /<domain>/<hub>/<robot>/data_engine
<ump_Common>
options =-Djava.net.preferIPv4Stack=true