Spanish characters don't display correctly In Service Catalog

Document ID : KB000006120
Last Modified Date : 14/02/2018
Show Technical Document Details
Issue:

Spanish characters like accents are not displayed correctly In Service Catalog 14.1:

Imagen 1.jpg

Environment:
Service Catalog 14.1
Cause:

UTF-8 URIEncoding is not set in Tomcat being used to deploy Service Catalog

Resolution:

1. Save a backup of the server.xml under %USM_HOME\view\conf folder.
2. Open the Server.xml file under %USM_HOME\view\conf folder.
3. Add below attribute in HTTP or HTTPS section depending which is being used:
URIEncoding="UTF-8"

Example using HTTPS:

<Connector port="443" enableLookups="false" tomcatAuthentication="false" maxHttpHeaderSize="20480"
maxThreads="400" minSpareThreads="25" maxSpareThreads="100" debug="0" connectionTimeout="15000"
disableUploadTimeout="true" compression="on" compressionMinSize="2048"
compressableMimeType="text/html,text/plain,text/xml,text/css,text/javascript,image/png,image/gif,image/jpeg,application/json"
URIEncoding="UTF-8" scheme="https" secure="true" clientAuth="false" sslProtocol="TLS" SSLEnabled="true"
keystoreFile="C:\Program Files\CA\Service Catalog\view\conf\servicecatalog.jks" keyAlias="servicecatalog" keystorePass="changeit"/>

4. Add below attribute in AJP section (line 29 to 30)
URIEncoding="UTF-8"
It would be something like:

<Connector port="80" enableLookups="false" redirectPort="443" tomcatAuthentication="false"
maxThreads="400" minSpareThreads="25" maxSpareThreads="100" URIEncoding="UTF-8" protocol="AJP/1.3" />

5. Save file
6. Restart Service Catalog Services
7. Remove all cache from browser
8. Log into Service Catalog again and try to reproduce the issue.