WIP: Robot install mising HDB and spooler is red

Document ID : KB000095538
Last Modified Date : 25/05/2018
Show Technical Document Details
Question:
I installed the robot with an RPM and with nimldr but each time
the robot comes up and I see the controller is green while the HDB probe is missing
and the spooler is red.
How can I correct this issue?
 
Environment:
robot 7.93 and earlier
 
Answer:
Below are steps to correct issue:
  • Connect directly to the problem robot
  • make sure the hdb binaries files are in the /probes/services/hdb directory
  • edit the controller.cfg in the <nimsoft>robot directory
  • add the following section
    • for linux
    • <hdb>
         description = Robot database server
         group = Infrastructure
         active = yes
         type = daemon
         command = hdb
         config = hdb.cfg
         logfile = hdb.log
         workdir = probes/service/hdb
         magic_key = 
      </hdb>

       
    • for Windows
    • <hdb>
         description = Robot database server
         group = Infrastructure
         active = yes
         type = daemon
         command = hdb.exe
         config = hdb.cfg
         logfile = hdb.log
         workdir = probes/service/hdb
         magic_key = 
      </hdb>

       
  • Stop and start the robot service
  • Go into IM find the robot and highlight all the probes, right click go to security ->validate  and select all
  • Let the robot restart
  • apply the latest robot_update package to the machine.