Not displaying any transactions when recording Business Transactions.

Document ID : KB000008866
Last Modified Date : 14/02/2018
Show Technical Document Details
Issue:

  When doing business transactions recording session, seeing a "Nothing found to Display" message.  No transactions show up during the recording session.

recording session1.JPG

We stop the recording and complete the recording session. Once the recording is finished and from the "Show:" drop-down list if selecting "All", then the transactions are seen.

recording-session2.JPG

Environment:
This is APM 10.5.1 TIM. The TIM is installed on a MTP machine.
Cause:

  Further investigation found that the MTP time (system time, HWclock and Napatech card time) is not in sync with APM MOM system time.

Resolution:

  Follow these steps on the MTP machine to sync the time with the MOM server system time.

1. Get the system time with date command on the MTP machine first.  
    # sudo date
2. Verify if the TIM is not in sync with the MOM server.  Sync the time as follows: Example
    # sudo date --set "28 Sep 2017 12:45:50 EST"
3. Check the HWclock time:
    # sudo hwclock --show
4. Sync the HWclock time with system time.
    # sudo hwclock --systohc --localtime
5. Check the Napatech card time.
    # sudo /opt/napatech/bin/TimeConfig -cmd time_get
6. Then sync Napatech card time with system time.
    # sudo /opt/NetQoS/scripts/syncNapatechClock --force

Confirm that the time is synced between the MTP and the APM MOM EM.

After this, some MTP TIM customers are successfully able to record transactions. The transactions are showing up on recording session page during the recording session. Also, once the transactions show up properly, the identity-only transaction also shows up properly.

Additional Information:

https://support.ca.com/us/knowledge-base-articles.TEC1944228.html -- MTP Capture Card Clock Differs from system clock.