MTP tim directory is corrupted/missing causing broken MTP UI; cannot load System Setup/Install Software which shows "Status: 200" and "Error assigning webrequestid. [Errno 2] No such file or directory"

Document ID : KB000005134
Last Modified Date : 14/02/2018
Show Technical Document Details
Issue:

The MTP tim directory (/opt/CA/APM/tim) has been corrupted or has been accidentally deleted. This has also broken the MTP UI System Setup page and its Install Software option showing these respective errors:

System Setup:

Status: 200

Error assigning webrequestid. [Errno 2] No such file or directory

Install Software:

Status: 200

Web Request Id does not exits.

Error authenticating webRequestId 1

How can we recover from this when the Install Software option is unusable for a tim reinstall?

Cause:

The primary cause of the errors is the missing tim binary /opt/CA/APM/tim/system/bin/webrequestid

Resolution:

The tim can be re-installed directly on the MTP server without going through the UI. The required steps are:

1. cd /usr/local/wily/tim-mtp/files

If the tim rpm package file exists e.g. tim-10.1.0.20.990300-0.Linux.el6.x86_64.rpm, reinstall it using this rpm command:

rpm -i --force tim-10.1.0.20.990300-0.Linux.el6.x86_64.rpm

That should resolve the MTP UI errors after refreshing the System Setup page

 

2. If the tim rpm package file does not exist follow these extra steps:

cd /usr/local/wily/tim-mtp/install

Run script ./install

The following error may occur:

ln: creating symbolic link `/etc/wily/tim-mtp/tim-mtp': File exists

** Error:  cannot link /usr/local/wily/tim-mtp to /etc/wily/tim-mtp

To resolve remove the symbolic link /etc/wily/tim-mtp i.e. run "rm /etc/wily/tim-mtp"

Re-run script  ./install

After the prerequisite checks are PASSED this message may appear after the script completes:

"package tim-10.1.0.20.990300-0.x86_64 is already installed"

The tim rpm package file should now be present in /usr/local/wily/tim-mtp/files so follow the steps in #1 above.