LDAPSync Tool deactivate ARA Users if trying to add new ARA users within a Usergroup

Document ID : KB000087782
Last Modified Date : 14/04/2018
Show Technical Document Details
Issue:
Error Message :
N/A

The issue occurs under the following circumstances:

The Usergroup needs to be populated with existing Users.

With Automation Engine only environments, the issue does not occur.

When adding newly created Users to Usergroup with existing Users, the "old" Users were decoupled from the Usergroup and set to inactive in ARA environment.

Investigation
Please see screenshots for better understanding:

Adding new Users to the Usergroup using LDAPSync....

0EMb0000001UPbU.png
This causes the existing Users within the Usergroup to be removed:
0EMb0000001UPbZ.png

It was possible to manually set back the Users to the Usergroup, however, they are set to "inactive" in the ARA environment. 

NOTE: The inactivation of the users on ARA was not seen on the regular user list in ARA Environment, the user was displayed as active. only at ImportExportCli - Tool, it was seen that the User was set as Inactive.

Cause:
Cause type:
Defect
Root Cause: LDAPSync causes the user disconnection of the existing users, and set them inactive on Automation Engine / ARA end
Resolution:
 Update to a fix version listed below or a newer version if available.
 

Fix Status: Released

Fix Version(s):
Component(s): LDAPSync

LDAPSync 1.0.4 - Available
Additional Information:
Workaround :
Set back the Users to Active and to the Usergroup manually.