I am having issues seeing data in usm but I can see it in PRD and I want to fix it.

Document ID : KB000010117
Last Modified Date : 14/02/2018
Show Technical Document Details
Introduction:

In the past, for correlation issues, there was a lot of manual database work needed to resolve this issue and you may need to do this several times as you add new robots.

Now in UIM 8.4 sp2 and newer, there is a new raw configuration key to automate this process.

https://docops.ca.com/ca-unified-infrastructure-management/8-4/en/upgrading-release-notes/release-notes-for-ca-uim-8-4-service-and-feature-pack-releases#ReleaseNotesforCAUIM8.4ServiceandFeaturePackReleases-Thedata_engineProbeNowCorrectlyUpdatestheMetricID

The data_engine Probe Now Correctly Updates the Metric ID

A new key, update_metric_id instructs the data_engine to update the metric_id when it is changed. By default, the key is set set to NO or not present in the configuration.  Use Raw Configure to enable this feature. When set to YES, the Metric ID is now correctly updated in the UIM database when the Metric ID changes.

Environment:
Any UIM 8.2sp2 or higher version.
Instructions:

Find the data_engine probe in either Infrastructure Manager or Admin Console.

data_engine1.png

Press the new key button

Enter key name: update_metric_id

Enter value: yes

data_engine2.png

Press OK

data_engine3.png

Press OK.

NOTE: data_engine will restart.

Depending on how much data you have, this may take up to an hour or longer to see any difference in USM.

Additional Information:

See this link for the manual process for UIM 8.4sp1 and earlier.

UMP - No metrics available displayed for many nodes

https://www.ca.com/us/services-support/ca-support/ca-support-online/knowledge-base-articles.tec000004874.html