ecoMeter discovery does not find devices

Document ID : KB000103380
Last Modified Date : 29/06/2018
Show Technical Document Details
Issue:
Using Automatic Discovery in ecoMeter Admin portlet does not find devices:

ecometer_no_devices

The log show the following message:

IP Address Range (format eg 1-10.2.3.100-255): 10.110.1.5
SNMP Port: 161
Template: Test Template

10.110.1.5:161 ... no support for information requests



Community, Port and IP are specified correctly.
Environment:
UIM 8.51 on Windows Server 2012R2 Standard
ecometer probe 5.01 on Windows Server 2012R2 Standard
The user has Administrator rights
Cause:
The root cause is the use of a wrong template.
Resolution:
Use the appropriate templates for the devices that need to be discovered. You can find available templates in the Additional Information below.

Should this message still appear, please configure mapping as follows:

Obtain the SNMP OID by running the snmpwalk: 'snmpwalk -v 2c -c public your device ip'

Open the UMP template > Sequence
User-added image

Right Click > New Mapping > Select Metric > OK
User-added image

Enter the SNMP OID > Save All
User-added image
 
Additional Information:
CA data center infrastructure management (DCIM) 4.6x and CA ecoMeter 4.70, 5.00 resources

Follow these steps to import the templates:
  1. download file with templates on your computer
  2. open UMP -> ecometer_admin portlet
  3. call administration context menu
  4. right-click on administration and call Import commannd
User-added image

5.select file with templates and click “Import”

User-added image

6. select needed templates and click  “Import"

User-added image