Device is not showing in Enable Interfaces but is showing in the Harvester and/or Poller databases.

Document ID : KB000006473
Last Modified Date : 02/07/2018
Show Technical Document Details
Issue:

Device is not showing in the Administration->Enable Interfaces page in NFA, but is showing in the harvester.interfaces and poller.persistent_map or harvester.persistent_map tables.

Checking the reporter database it may be missing from reporter.routers, reporter.interfaces, or both tables.

Environment:
NFA
Resolution:

1. RDP to the Harvester, open a command prompt, and run:

    If on 9.3.3 or earlier run:

mysql poller

    If on 9.3.6 or earlier run:

mysql harvester

2. Then run the following using the IP address of the missing device in place of x.x.x.x

update routers set updatedon=unix_timestamp() where address='x.x.x.x'; 

update persistent_map set updatedon=unix_timestamp() where routerid in (select id from routers where address='x.x.x.x');

3. Check the Admin->Enable interfaces page again and see if the device shows up, note that it may take up to 15 minutes for the device to show up on the Enable interfaces screen.  Once its there it will need some time to license the interface and start displaying data. 

Additional Information:

See Also:

TEC1186079: After deleting a device from NFA it does not come back even after verifying that Netflow is still being received at the Harvester.

TEC1966809: Router is not displaying on NFA console even though flow is received on harvester.