CA Client Automation installation of Web Console and Web Services gives error " IIS is installed but not configured correctly"

Document ID : KB000029097
Last Modified Date : 14/02/2018
Show Technical Document Details

Problem:

During setup of the CA Client Automation when it gets to the Web Console and Web services portion a popup error occurs indicating that ISS is installed but not configured correctly

 

error.png

 

Environment:  

CA Client Automation - All Versions 

All Windows platforms running IIS 

 

Cause:

This issue is caused by not having the ISAPI Extensions and ISAPI Filters installed which are not installed by default installation of IIS

 

Resolution:

Install the  ISAPI Extensions and ISAPI Filters by doing the following on Windows 2012:

1. Go to Server Manager and select Manage , Add Roles and features

SS1.png

This opens the Add Roles and Features Wizard

SS2.png

2. Select Role Based or Feature Based installation

3. Click Next 

4. On the select Destination Screen choose the local host 

SS3.png

5. Click Next 

 6. Expand the Web Server and expand Application Development and check the box next to ISAPI Extensions and ISAPI Filters

SS4.png

7. Click Next 

This brings up the Confirm installation selections click install

SS5.png

 

8. Install completes

SS6.png

9. Once this completes rerun setup of the CA Client Automation product and select to install the Web Console and Web Services and you should not get the error

and see successful installation/addition of web console and Web Services. 

ss7.png