AdminUI hangs on startup: Started 637 of 934 services (211 services failed or missing dependencies, 168 services are lazy, passive or on-demand)

Document ID : KB000093219
Last Modified Date : 09/05/2018
Show Technical Document Details
Issue:
We're running AdminUI, when we click to see objects, then we get 
error in the browser : 

java.lang.NullPointerException 

More, we can see that in the Policy Server logs, there are some missing data structures :

smps.log 

[11046/139995791681344][Thu Apr 26 2018 
16:37:37][IdPPartSvc.cpp:122][validateAttrTypes][INFO][sm-xobfed-01641] 
Referenced attribute CA.FED::IdPPartnership.SendACSUrlInAuthnRequest 
is not present in schema 

[11046/139995791681344][Thu Apr 26 2018 
16:37:37][IdPPartSvc.cpp:122][validateAttrTypes][INFO][sm-xobfed-01641] 
Referenced attribute CA.FED::SPPartnership.SecureAuthURL is not 
present in schema 

[11046/139995791681344][Thu Apr 26 2018 
16:37:37][IdPPartSvc.cpp:122][validateAttrTypes][INFO][sm-xobfed-01641] 
Referenced attribute 
CA.FED::SPPartnership.GUIDCookieValidityDuration is not present in 
schema 

[11046/139995791681344][Thu Apr 26 2018 
16:37:37][IdPPartSvc.cpp:122][validateAttrTypes][INFO][sm-xobfed-01641] 
Referenced attribute CA.FED::IdPPartnership.NameIDPolicyFormat is 
not present in schema 

[11046/139995791681344][Thu Apr 26 2018 
16:37:37][IdPPartSvc.cpp:122][validateAttrTypes][INFO][sm-xobfed-01641] 
Referenced attribute CA.FED::IdPPartnership.IssuerFormat is not 
present in schema 

[11046/139995791681344][Thu Apr 26 2018 
16:37:37][IdPPartSvc.cpp:122][validateAttrTypes][INFO][sm-xobfed-01641] 
Referenced attribute 
CA.FED::SAML1xProdToConsPartnership.SecureAuthURL is not present in 
schema 

[11046/139995791681344][Thu Apr 26 2018 
16:37:37][IdPPartSvc.cpp:122][validateAttrTypes][INFO][sm-xobfed-01641] 
Referenced attribute 
CA.FED::WSFEDIPToRPPartnership.AuthenticationLevel is not present in 
schema 

[11046/139995791681344][Thu Apr 26 2018 
16:37:37][IdPPartSvc.cpp:122][validateAttrTypes][INFO][sm-xobfed-01641] 
Referenced attribute CA.FED::WSFEDIPToRPPartnership.SecureAuthURL is 
not present in schema 

[11046/139995791681344][Thu Apr 26 2018 
16:37:37][IdPPartSvc.cpp:122][validateAttrTypes][INFO][sm-xobfed-01641] 
Referenced attribute 
CA.FED::WSFEDIPToRPPartnership.DontSendRecipient is not present in 
schema 

How can we solve this ?
Environment:
Policy Server 12.8 on RedHat 7; 
Policy Store on ODBC MSSQL 2014; 
 
Cause:
According to the above Policy Server log lines, there are some Federation data
structure missing in the Policy Store. The AdminUI needs a healthy and
complete Policy Store data to works fine.
 
Resolution:
To solve the issue, run the following again if you had them ran
already :

XPSImport ampolicy.xml -npass 
XPSImport fedpolicy-12.5.xml -npass 
XPSImport default-fedobjects-config.xml -npass